Din fotograf i Helsingborg och Höganäs

Rakubränning i skogen

En kväll i skogen utanför Stidsvig med syster Mia och hennes kompis Helen som byggt ugnen. Det är ett enormt hantverk bakom raku. Skulpturerna förbränns i ugn, för att sedan glaseras och brännas i över 1000 grader varm ugn.

När glasyren smält, läggs skulpturen i en tunna med sågspån för att stoppa bränningsprocessen.

När skulpturen är kall ska allt sot skrubbas bort.

Mia Fernstedt har sina alster, mestadels döskallar på Keramiskt center och Höganäsgruppen i Höganäs.

Ni kan också se hennes webshop på www.artstuff.tictail.

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Hej

Social

About

Jag är utbildad pressfotograf som startade eget 2005 för att få jobba med det jag älskar. Det har blivit mycket bröllop, över 200 brudpar och även porträtt under årens lopp…. människor är det som ligger mig varmast om hjärtat. Jag jobbar även med design och inredning Magasin 36 i Höganäs, med dess saluhall är en fantastisk miljö för fotografering och där jag har min studio.

Featured Posts

Categories

Archives